Un altfel de eveniment cu publicul
În anul 2020, în cadrul proiectului „Brukenthal Contemporan: culoare și gust”, Muzeul Național Brukenthal nu a putut organiza o prezentare culinară cu public.
Cu toate acestea, ne-am adaptat practicilor de siguranță sanitară din ultimele luni și am gândit, împreună cu partenerul Gastro Rama, „meniul colorat la pachet”.
Concursul „Culoare și Gust”
În perioada 11- 14 iunie, Muzeul Național Brukenthal a desfășurat un concurs prin care publicul a fost invitat să participate activ la promovarea pe Facebook a proiectului „Brukenthal Contemporan: culoare și gust”.
Primii 40 dintre prietenii muzeului, care s-au remarcat prin creativitatea și impactul promovării, au fost anunțați pe lista câștigătorilor în data de 15 iunie.
Premiile au constat într-un pachet cu un meniu plin de culoare și gust, alături de catalogul proiectului, și au putut fi ridicate de la Restaurantul Jules din Sibiu în data de 18 iunie.
Meniul
Gustare: gazpacho de căpșuni, emulsie de mentă și crocant de burduf
Gustare: salată de frunze din gradină, brunoise de castraveți dulci-acrișori, păstrăv afumat, frunze de muștar, pudră de soc
Fel de bază: biscuit fraged cu brânză maturată, conopidă și ardei
Fel de bază: gris cu lapte, gălbiori, frișcă și polen crud
Fel de bază: tartare de vită, maioneză de praz, capere și ceapă murată, chips din pâine cu maia
Desert: papanași cu cireșe și crumble de fructe de pădure și sos de crețușcă
Evenimentul
Evenimentul culinar al proiectului „Brukenthal Contemporan: culoare și gust” a fost organizat ]n data de 18 iunie 2020.
Muzeul Brukenthal, împreună cu partenerul Gastro Rama, a distribuit publicului interesat și prietenilor muzeului, pachete cu meniuri colorate, catalogul și pliantul proiectului.