Brukenthal
. . . . . . .
| uk |
CAUTA  
.
SIBIU/HERMANNSTADT, ROMANIA
.
.
Galeria de Artă Europeană Biblioteca Brukenthal Galeria de Artă Românească Muzeul de Artă Contemporană Muzeul de Istorie Muzeul de Istorie Naturală Muzeul de Istoria Farmaciei Muzeul de Vânătoare Sala cu Frescă Laboratoarele de Restaurare Magazinele muzeului
.
.

CAMPANIE

. Despre campanie
. Deine Lakaien-Partener unic
. Documente si proiecte
. Filmele campaniei
. Albume foto
. Activităţi educative
. Evenimente
. Echipa
DONEAZĂ

Asociația Brukenthalia
Banca Transilvania


EUR cont
RO55BTRLEURCRTOOW6262901
RON
RO70BTRLRONCRTOOW6262901
USD
RO95BTRLUSDCRTOOW6262901

thank you
welt kultur
welt kultur
povesti sasesti
media breaking news
medias news
 
campaign
.

O poveste tristă și totuși … nu doar o poveste


Muzeul Național Brukenthal și Asociația Brukenthalia lansează campania White Palace – Dark Story [un palat alb – o poveste întunecată] pentru restaurarea Palatului Brukenthal.manifest

White Palace – Dark Story este o poveste din Transilvania; nu despre un castel și un conte, ci despre un palat și un baron, nu despre o moștenire misterioasă, ci despre o moștenire publică. Este povestea unui vis vechi de secole a cărui lumină se stinge în zilele noastre.
Palatul Brukenthal și colecțiile Baronului Samuel von Brukenthal au fost destinate prin testament unei vieți publice. Din cauza agravării stării de conservare a clădirii, restricționarea parțială a accesului vizitatorilor este iminentă, palatul apropiindu-se treptat de momentul închiderii porților.
Muzeul Național Brukenthal a crescut din rădăcinile Palatului, împărtășindu-i identitatea. Pentru fiecare dintre noi, Muzeul Național Brukenthal va continua să existe. Palatul Brukenthal va exista doar pentru aceia dintre noi dispuși spre conștiință.
În secolul al XVIII-lea, Samuel von Brukenthal scria:
„Nu cred că spiritul lucrurilor se va schimba datorită celor puțini, ci mai degrabă convins că binele se va ridica și va erupe în curând, cu toată forța, din această dezordine.”
Între 1 martie și 31 mai 2015, campania White Palace – Dark Story își propune să crească gradul de conștientizare în comunitatea publicului vizitator, dincolo de granițele locale, naționale sau chiar europene.
Demonstrează că lumea ignoranței și indiferenței este mică!
Alătură-te campaniei! Semnează petiția!!
Lumea culturală a Palatului Brukenthal este și moștenirea ta!

 
.