Brukenthal
. . . . . . .
| uk |
CAUTA  
.
SIBIU/HERMANNSTADT, ROMANIA
.
.
Galeria de Artă Europeană Biblioteca Brukenthal Galeria de Artă Românească Muzeul de Artă Contemporană Muzeul de Istorie Muzeul de Istorie Naturală Muzeul de Istoria Farmaciei Muzeul de Vânătoare Sala cu Frescă Laboratoarele de Restaurare Magazinele muzeului
.
.

CAMPANIE

. Despre campanie
. Deine Lakaien-Partener unic
. Documente si proiecte
. Filmele campaniei
. Albume foto
. Activităţi educative
. Evenimente
. Echipa
DONEAZĂ

Asociația Brukenthalia
Banca Transilvania


EUR cont
RO55BTRLEURCRTOOW6262901
RON
RO70BTRLRONCRTOOW6262901
USD
RO95BTRLUSDCRTOOW6262901

thank you
welt kultur
welt kultur
povesti sasesti
media breaking news
medias news
 
campaign
.

ALBUM 1

 

Reşedinţa din care Transilvania a fost condusă până în 1787, Palatul Brukenthal este cea mai reprezentativă clădire pentru noul stil al palatului urban introdus în Sibiu de Samuel von Brukenthal. A fost construit între 1778 şi 1788, pe mai multe loturi mărginite de casele învecinate, fapt ce i-a conferit un aspect uşor neregulat, diferit de cel al palatelor epocii, localizate în spaţii deschise.
Faţada principală a edificiului iese în afara liniei descrise de faţadele celorlalte clădiri din piaţă şi prezintă un stil Baroc auster. A fost renovată în anul 2007 prin eforturile Siebenbürgish-Sächsische Stiftung (München) cu suportul World Monuments Fund. Astfel, aspectul iniţial al Palatului a revenit la zugrăveală albă originală; de asemenea a fost restaurat soclul de piatră de la baza faţadei şi a fost montat un gard din stâlpi de piatră cu lanţuri în faţa clădirii.


Click pentru a deschide


 
.