Brukenthal
. . . . . . .
ro | de
CAUTĂ  
.
SIBIU/HERMANNSTADT, ROMANIA
.
.
Galeria de Artă Europeană Biblioteca Brukenthal Galeria de Artă Românească Muzeul de Artă Contemporană Muzeul de Istorie Muzeul de Istorie Naturală Muzeul de Istoria Farmaciei Muzeul de Vânătoare Sala cu Frescă Laboratoarele de Restaurare Magazinele muzeului
.
.

ISTORIE NATURALA

. Muzeul de Istorie Naturala
. Expozitia de baza
. Evolutia lumii vii
. Ecosisteme
. Sectorul paleontologic
. Sectorul mineralogic
. Dinozaurii din grădină
muzeul de naturale
. MUZEUL DE ISTORIE NATURALA
Adresa:
Str. Cetăţii, Nr. 1, Sibiu 550169
Telefon: 0269/436545
 
.
. .

MUZEUL DE ISTORIE NATURALA

.  
.

Într-o etapă, în care, naturalismul transilvănean, ca şi cel european, cunoştea o evoluţie rapidă, la Sibiu, s-a înfiinţat, în 1849 Societatea Ardeleană de Ştiinţele Naturii (Siebenbürghische Verein für Naturwissenschaften zu Hermannstadt) din iniţiativa unor intelectuali saşi, naturalişti, care-şi doreau o organizaţie în care să-şi împărtăşească pasiunea lor comună pentru natură, să răspândească şi în rândul comunităţii şi nu numai descoperirile lor, să educe tânăra generaţie în spiritul cunoaşterii şi conservării naturii.

. .
muzeul de istorie

CLADIREA

Una dintre problemele Societăţii, din ce în ce mai imperativă spre sfârşitul secolului al XIX-lea, a fost cea a depozitării colecţiilor aflate în continuă creştere. La 1890 se conturează tot mai precis ideea construirii unei clădiri special destinate acestui scop. Lucrările au debutat în toamna anului 1894, inaugurarea festivă petrecându-se la 12 mai 1895.
Clădirea a fost construită în stilul Renaşterii italiene târzii, având 3 nivele (demisol, parter şi etaj), fiind complet renovată între 2006 şi 2008.
Grădina a fost amenajată pentru relaxarea vizitatorilor dar şi ca spaţiu în care pot fi întâlnite specii comune şi rare de plante precum copaci şi arbuşti ornamentali.

   

PLANUL MUZEULUI (click ptr. a mari)

IMAGINI DIN EXTERIOR (click pentru a mari)

click to zoom click to open click to open click to open
.