Brukenthal
. . . . . . .
ro | de
CAUTĂ  
.
SIBIU/HERMANNSTADT, ROMANIA
.
.
Galeria de Artă Europeană Biblioteca Brukenthal Galeria de Artă Românească Muzeul de Artă Contemporană Muzeul de Istorie Muzeul de Istorie Naturală Muzeul de Istoria Farmaciei Muzeul de Vânătoare Sala cu Frescă Laboratoarele de Restaurare Magazinele muzeului
.
.

LABORATOARELE DE RESTAURARE

.
 
.
. . Laboratorul de restaurare – conservare
.  
.
.


Laboratorul de Restaurare – Conservare al Muzeului Naţional Brukenthal funcţionează din anul 1975 în Casa Albastră, clădire aflată în stânga Palatului Brukenthal.
Cele 11 laboratoare specializate sunt deservite de experţi restauratori, conservatori, un expert investigaţii fizico-chimice şi un specialist fotograf. Laboratoarele restaurează atât piese din colecţiile muzeului cât şi piese ale altor instituţii şi persoane private.
Activitatea ştiinţifică a laboratorului este prezentată în Brukenthal Acta Musei 4 şi în alte reviste de specialitate, prin intermediul participărilor la simpozioane, saloane şi sesiuni de comunicări din ţară şi străinătate.
De asemenea, Laboratorul este partener al Universităţii ”Lucian Blaga” din Sibiu, sprijinind activitatea de formare a viitorilor restauratori.

 

IMAGINI DIN LABORATOR (click pentru a mari)

. . . click to open
.