Brukenthal
. . . . . . .
ro | de
CAUTA  
.
SIBIU/HERMANNSTADT, ROMANIA
.
.
Galeria de Artă Europeană Biblioteca Brukenthal Galeria de Artă Românească Muzeul de Artă Contemporană Muzeul de Istorie Muzeul de Istorie Naturală Muzeul de Istoria Farmaciei Muzeul de Vânătoare Sala cu Frescă Laboratoarele de Restaurare Magazinele muzeului
.
.

ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

  .

ULTIMELE ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

. Expoziția: Transilvania și pictura națională/ Octavian Smigelschi 1866-1912
. Eminesciana – masă rotundă și prezentare de carte bibliofilă
. Expoziția: Eminescu la Sibiu. Expoziție documentară
  .
. ÎNAPOI LA ŞTIRI ŞI EVENIMENTE
  .
.

CĂUTARE ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

 
.
. . DETALII

 

.
.
12.01.2018
Eminesciana – masă rotundă și prezentare de carte bibliofilă

Locul desfășurării: Palatul Brukenthal, Sala de Consilii
Data: 15.01.2018, orele 13:00
Parteneri: Facultatea de Litere și Arte – Departamentul de Studii Romanice ULBS, Revista Transilvania și Muzeul Astra Sibiu
Coordonator MNB: Rodica Șinca
Participă: Conf.univ.dr. Radu Vancu, Conf.univ.dr. Dragoș Varga

Text oferit de coordonator:

Muzeul Național Brukenthal în colaborare cu Facultatea de Litere și Arte – Departamentul de Studii Romanice, Revista Transilvania și Complexul Național Muzeal Astra invită publicul larg, dar și iubitorii de poezie, luni 15 ianuarie 2018, orele 13:00, pentru a lua parte la o masă rotundă organizată în cadrul evenimentului comemorativ al nașterii marelui poet național Mihai Eminescu.
Subiectul dezbaterii „Eminescu și poezia română de azi”, va fi discutat în prezența cadrelor didactice universitare. Această temă complexă va fi abordată din punctul de vedere al teoreticianului literar, domnul Dragoș Varga, dar și din punctul de vedere al cunoscutului poet și critic literar, domnul Radu Vancu.
A doua parte a evenimentului va cuprinde o prezentare de carte bibliofilă, dar și un recital de poezie eminesciană. Printre cărțile care vor fi prezentate, Rodica Șinca va vorbi și despre prețiosul volum deținut de Biblioteca Brukenthal, ediția a doua din volumul de Poesii apărut în timpul vieții poetului, în anul 1885.


    .