Brukenthal
. . . . . . .
ro | de
CAUTA  
.
SIBIU/HERMANNSTADT, ROMANIA
.
.
Galeria de Artă Europeană Biblioteca Brukenthal Galeria de Artă Românească Muzeul de Artă Contemporană Muzeul de Istorie Muzeul de Istorie Naturală Muzeul de Istoria Farmaciei Muzeul de Vânătoare Sala cu Frescă Laboratoarele de Restaurare Magazinele muzeului
.
.

ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

  .

ULTIMELE ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

. Expoziția: Transilvania și pictura națională/ Octavian Smigelschi 1866-1912
. Eminesciana – masă rotundă și prezentare de carte bibliofilă
. Expoziția: Eminescu la Sibiu. Expoziție documentară
  .
. ÎNAPOI LA ŞTIRI ŞI EVENIMENTE
  .
.

CĂUTARE ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

 
.
. . DETALII

 

.
.
20.11.2017
Simpozionul științific: 200 de ani în promovarea patrimoniului cultural transilvan

Durata: 23-24.11.2017
Locul de desfășurare: Palatul Brukenthal, Sala de consiliu
Coordonatori: dr. Raluca Maria Teodorescu, dr. Raluca Maria Frîncu

Text oferit de coordonatori:

Simpozionul organizat de Muzeul de Istorie Casa Altemberger cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la deschiderea pentru public a Muzeului Brukenthal este dedicat problematicii promovării patrimoniului cultural istoric transilvănean și organizat în cadrul secțiunilor: Istorie, Conservare și Restaurare, Colecții muzeale. Simpozionul are drept scop stimularea funcţiei ştiinţifice şi de cercetare a muzeului, prin valorificarea științifică a patrimoniului cultural național. Au răspuns invitației noastre un număr de 27 de cercetători români specialiști în patrimoniu mobil și imobil, care vor aborda teme valoroase referitoare la valorificarea patrimoniului în cadrul instituțiilor de unde provin. Vor fi prezentate modele de bună practică în abordarea patrimoniului cultural istoric și artistic din Târgu Mureș, Brașov, Târgoviște, Făgăraș, Bistrița, Mediaș și Sibiu.
În cadrul simpozionului va avea loc și evenimentul dezvelirii portretului Mitropolitului Andrei baron de Șaguna, pictat de Sava Henția și restaurat în Laboratoarele de restaurare ale Muzeului Național Brukenthal, eveniment care va avea loc în Aula Facultății de Teologie din Sibiu.

PROGRAMUL SIMPOZIONULUI (PDF, 200KB)


    .