Brukenthal
. . . . . . .
ro | de
CAUTA  
.
SIBIU/HERMANNSTADT, ROMANIA
.
.
Galeria de Artă Europeană Biblioteca Brukenthal Galeria de Artă Românească Muzeul de Artă Contemporană Muzeul de Istorie Muzeul de Istorie Naturală Muzeul de Istoria Farmaciei Muzeul de Vânătoare Sala cu Frescă Laboratoarele de Restaurare Magazinele muzeului
.
.

ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

  .

ULTIMELE ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

. Expoziția: Transilvania și pictura națională/ Octavian Smigelschi 1866-1912
. Eminesciana – masă rotundă și prezentare de carte bibliofilă
. Expoziția: Eminescu la Sibiu. Expoziție documentară
  .
. ÎNAPOI LA ŞTIRI ŞI EVENIMENTE
  .
.

CĂUTARE ŞTIRI ŞI EVENIMENTE

 
.
. . DETALII

 

.
.
19.04.2017
Muzeul Național Brukenthal deschide expoziția „Fortificaţii medievale din Transilvania în colecţia Emil Fischer II” la Muzeul Țării Făgărașului „Valer Literat”

Durata: aprilie – mai 2017
Curator: dr. Dan Ivănuș

Expoziţia îşi propune să valorifice valoroasa colecţie de clişee pe sticlă ce a aparţinut fraţilor Fischer, care au activat la Sibiu timp de zeci de ani. Fotografiile, reproduse după clişee originale din perioada 1918-1950, prezintă imagini ale fortificaţiilor din patru cetăţi: Alba Iulia, Mediaş, Sibiu, Sighişoara, precum şi două castele: Bran şi Hunedoara. În secolul al XIX-lea, datorită evoluţiei artileriei şi a tehnicilor de luptă, fortificaţiile şi-au pierdut utilitatea şi, în mare pare, au fost demolate pentru a face loc altor lucrări edilitare, doar puţine fortificaţii au rămas în picioare până astăzi. Expoziţia aduce astfel în faţa vizitatorilor o lume de mult apusă, o lume a cavalerilor medievali şi a frumoaselor domniţe.

    .