Brukenthal
. . . . . . .
ro | de
.
SIBIU/HERMANNSTADT, ROMANIA
.
.
Galeria de Artă Europeană Biblioteca Brukenthal Galeria de Artă Românească Muzeul de Artă Contemporană Muzeul de Istorie Muzeul de Istorie Naturală Muzeul de Istoria Farmaciei Muzeul de Vânătoare Sala cu Frescă Laboratoarele de Restaurare Magazinele muzeului
.

EXPOZITII TEMPORARE ORGANIZATE DE MUZEUL NATIONAL BRUKENTHAL

Informatiile postate pe aceasta pagina sunt oferite de catre curatori
  .

ULTIMELE EXPOZITII

. Expoziția: Albrecht Dürer (1471–1528). Apocalypsis cum figuris –
. Expoziția: CREDO UNAM ESSE ECCLESIAM. Medalii ale Reformei, din colecţia Muzeului Naţional Brukentha
. Expoziția:  Mineralia, Ediția de Iarnă – Agatul, Cristale și Bijuterii
  .
. ÎNAPOI LA EXPOZITII
  .
. EXPOZITII ONLINE
.

CAUTARE EXPOZITII

 
.
. . DETALII

 

.
.
Expoziţia: Salonul Școlii de fotografie, Ediția a IV-a

Locul de desfăşurare: Casa Albastră, Piața Mare, Nr. 5, Sibiu.
Durata: 3.11 – 31.12.2017
Vernisaj: Vineri, 3 Noiembrie, orele 17:00
Curatori: dr. Adrian Luca (Muzeul Național Brukenthal) și Daniel Bălțat (Școala de fotografie Image Art, Sibiu)
Organizator: Școala de fotografie Image Art, Sibiu
Parteneri: Epson; Deko Rame; Art Act Magazine, Agerpres

Text oferit de curatorii expoziţiei:

Fotografia a apărut la începutul secolului al XIX-lea din dorința umană, veche de milenii, de a comunica vizual, de a opri timpul în loc. În ziua de astăzi imortalizarea unui moment este la îndemâna oricui, dar nu oricine apasă declanșatorul aparatului în mod conștient, în căutarea acelui moment perfect, care să rămână în istoria fotografiei.
În luna noiembrie a anului 2017 vă invităm, la Casa Albastră, aflată în imediata apropiere a Palatului Brukenthal, să îi cunoaștem pe noii fotografi din România, care își expun lucrările în cadrul celei de-a patra ediții a Salonului școlii de fotografie ”Image Art” din Sibiu. Această ediție a salonului de fotografie este una deosebită, deoarece se desfășoară în anul în care Muzeul Național Brukenthal sărbătorește 200 de ani de la deschiderea publică.
Selecția fotografiilor a fost realizată de domnul Fred Nuss, un personaj emblematic al fotografiei sibiene, cu peste 50 de ani experiență în domeniu, împreună cu domnul Daniel Bălțat, care a pus bazele, alături de doamna Ana Vasiu, Școlii de fotografie ”Image Art” în anul 2008, având astfel o vastă experiență în ceea ce presupune instruirea tinerilor fotografi de pretutindeni.
În urma selecției a rezultat un număr de 82 de imagini, realizate de 33 autori. Pentru a pune la încercare capacitatea fotografilor de a realiza imagini cât mai impresionante, dar și pentru a oferi unitate expoziției, acestora le-au fost impuse trei teme generale: Nudul, Cotidianul și o temă la liberă alegere. Imaginile ne vorbesc despre experiențele personale ale fiecărui autor în parte, arătându-ne în același timp principalele stiluri fotografice cu care aceștia relaționează.
Scopul principal al acestei expoziții este de a oferi un imbold celor care acum descoperă tainele fotografiei, dar și celor care au dovedit deja că stăpânesc un talent deosebit, acela de a privi lumea prin lentila aparatului de fotografiat
    .