Brukenthal
. . . . . . .
ro | de
.
SIBIU/HERMANNSTADT, ROMANIA
.
.
Galeria de Artă Europeană Biblioteca Brukenthal Galeria de Artă Românească Muzeul de Artă Contemporană Muzeul de Istorie Muzeul de Istorie Naturală Muzeul de Istoria Farmaciei Muzeul de Vânătoare Sala cu Frescă Laboratoarele de Restaurare Magazinele muzeului
.

EXPOZITII TEMPORARE ORGANIZATE DE MUZEUL NATIONAL BRUKENTHAL

Informatiile postate pe aceasta pagina sunt oferite de catre curatori
  .

ULTIMELE EXPOZITII

. Expoziţia: Tradiții farmaceutice sibiene
. Expoziția: Albrecht Dürer (1471–1528). Apocalypsis cum figuris –
. Expoziția: CREDO UNAM ESSE ECCLESIAM. Medalii ale Reformei, din colecţia Muzeului Naţional Brukentha
  .
. ÎNAPOI LA EXPOZITII
  .
. EXPOZITII ONLINE
.

CAUTARE EXPOZITII

 
.
. . DETALII

 

.
.
Expoziția: Afișul Polonez de Teatru, Film și Operă din colecția Krzysztof Dydo

Locul de desfășurare: Muzeul de Artă Contemporană, Strada Tribunei nr. 6
Durata: 7-30.06.2017
Vernisaj: Sâmbătă, 10 iunie, orele 14:30
Parteneri: Institutul Polonez București, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu
Curatori: Robert Strebeli, Alexandra Gălăbuț

Text oferit de Institutul Polonez București:

Economia formelor, scrierea novatoare, fantezia, ironia și capacitatea extraordinară de a sintetiza realitatea sunt caracteristici care, în urmă cu șaizeci de ani, făceau celebru afișul polonez în întreaga lume. „Școala Poloneză de Afiș” a fost, de-a lungul timpului, un etalon la nivel mondial al designului artistic. Cele mai interesante exemple ale acestei arte dedicate teatrului, filmului și operei vor putea fi văzute în expoziția pregătită de Institutul Polonez din București în colaborare cu Muzeul Național Brukenthal și Festivalul Internațional de Teatru SibFest, prezentată în perioada 7-30 iunie 2017, la Muzeul de Artă Contemporană din Sibiu (Str. Tribunei nr. 6).
Alcătuită special pentru festivalul de teatru (cu sprijinul celei mai mari colecții poloneze particulare de afiș, de peste 20 de mii de exponate, aparținând lui Krzysztof Dydo, cunoscător al artei afișului și proprietar al unei galerii din Cracovia), expoziția reunește optzeci de lucrări realizate de cca. 50 de artiști. Nu vor lipsi dintre aceștia precursorii „școlii poloneze de afiș”, precum Henryk Tomaszewski, Jan Lenica, Waldemar Świerzy, Jan Młodożeniec sau Franciszek Starowieyski. Vor putea fi văzute și afișe ale unor creatori din tânăra generație, demni continuatori ai operei predecesorilor, cum ar fi, printre alții, Lech Majewski, Andrzej Pągowski, Tomasz Bogusławski sau Sebastian Kubica. Expoziția va oferi posibilitatea cunoașterii diversității temelor și stilurilor din afișul polonez de la sfârșitul secolului XX și începutul secolului XXI, care, în pofida dominației exercitate de media electronice, continuă să rămână în serviciul credincios al evenimentelor culturale.

    .