Brukenthal
. . . . . . .
ro | de
.
SIBIU/HERMANNSTADT, ROMANIA
.
.
Galeria de Artă Europeană Biblioteca Brukenthal Galeria de Artă Românească Muzeul de Artă Contemporană Muzeul de Istorie Muzeul de Istorie Naturală Muzeul de Istoria Farmaciei Muzeul de Vânătoare Sala cu Frescă Laboratoarele de Restaurare Magazinele muzeului
.

EXPOZITII TEMPORARE ORGANIZATE DE MUZEUL NATIONAL BRUKENTHAL

Informatiile postate pe aceasta pagina sunt oferite de catre curatori
  .

ULTIMELE EXPOZITII

. Expoziția: Albrecht Dürer (1471–1528). Apocalypsis cum figuris –
. Expoziția: CREDO UNAM ESSE ECCLESIAM. Medalii ale Reformei, din colecţia Muzeului Naţional Brukentha
. Expoziția:  Mineralia, Ediția de Iarnă – Agatul, Cristale și Bijuterii
  .
. ÎNAPOI LA EXPOZITII
  .
. EXPOZITII ONLINE
.

CAUTARE EXPOZITII

 
.
. . DETALII

 

.
.
Expoziţia: Insecte exotice

Locul de desfăşurare: Muzeul de Istorie Naturală (Sibiu, str. Cetății nr.1)
Durata: 25.11.2016 - 20.03.2017
Curator: Gabriela Cuzepan-Bebeșelea

Text oferit de curatorul expoziției:

Expoziția “Insecte exotice” prezintă o serie de specii de gândaci și fluturi exotici păstrate în colecția entomologică a Muzeului de Istorie Naturală Sibiu, departament al Muzeului Național Brukenthal. O parte dintre speciile de insecte exotice etalate aparțin colecționarului Wilhelm Weber, material ce a fost achiziționat de la acesta în anul 1971 de către muzeu. Deosebitul material este rezultatul muncii depuse timp de 20 de ani de W. Weber în obținerea lui fie prin schimburi, colectări în țările de origine ale speciilor, sau prin creșteri proprii. Acesta era recunoscut pentru răbdarea și meticulozitatea creșterii speciilor de fluturi exotici. În colecția sa se remarcă numeroase specii prin forma și culoarea lor, fiind un alt rezultat al colecționarului pentru cuprinderea a cât mai multor reprezentanți dintre cele mai atractive familii de fluturi.
În expoziție apar etalate 56 de specii de gândaci și fluturi care provin din America de Sud, America de Nord, Africa, Australia, Asia. De asemenea, expoziția încearcă să surprindă și aspecte caracteristice speciilor cu privire la comportament, morfologie, răspândirea acestora în lume. Se remarcă o serie de specii: gândacii Goliath – unii dintre cei mai mari gândaci din lume, gândacul Hercule – cel mai lung gândac din grupul gândacilor rinoceri, gândacul Macrodontia cervicornis și gândacul lui Darwin – specii vulnerabile la ora actuală, fluturele molie Vrăjitoarea albă – specia cu cea mai mare anvergură a aripilor, fluturele Molia Atlas a lui Edward – cea mai mare specie de molie asiatică, fluturele Ornithoptera priamus urvillianus – specie endemică, fluturii genului Morpho, printre care fluturele Morpho al apusului - cel mai mare fluture a genului.
    .