Brukenthal
. . . . . . .
ro | de
.
SIBIU/HERMANNSTADT, ROMANIA
.
.
Galeria de Artă Europeană Biblioteca Brukenthal Galeria de Artă Românească Muzeul de Artă Contemporană Muzeul de Istorie Muzeul de Istorie Naturală Muzeul de Istoria Farmaciei Muzeul de Vânătoare Sala cu Frescă Laboratoarele de Restaurare Magazinele muzeului
.

EXPOZITII TEMPORARE ORGANIZATE DE MUZEUL NATIONAL BRUKENTHAL

Informatiile postate pe aceasta pagina sunt oferite de catre curatori
  .

ULTIMELE EXPOZITII

. Expoziția: Albrecht Dürer (1471–1528). Apocalypsis cum figuris –
. Expoziția: CREDO UNAM ESSE ECCLESIAM. Medalii ale Reformei, din colecţia Muzeului Naţional Brukentha
. Expoziția:  Mineralia, Ediția de Iarnă – Agatul, Cristale și Bijuterii
  .
. ÎNAPOI LA EXPOZITII
  .
. EXPOZITII ONLINE
.

CAUTARE EXPOZITII

 
.
. . DETALII

 

.
.
Expoziţia: Salonul Școlii de fotografie, Ediția a II-a

Locul de desfăşurare: Palatul Brukenthal, Piața Mare, Nr. 4, Sibiu.
Durata: 20.03 – 3.05.2015
Vernisaj: Vineri, 20 Martie, ora 17:00
Curatori: Adrian Luca (Muzeul Național Brukenthal) și Daniel Bălțat (Școala de fotografie Image Art, Sibiu)
Organizatori: Școala de fotografie Image Art, Sibiu, Muzeul Național Brukenthal
Parteneri: Epson; Deko Rame; Art Act Magazine

Text oferit de curatorii expoziţiei:

Fotografia a apărut la începutul secolului al XIX-lea din dorința umană, veche de milenii, de a comunica vizual, de a opri timpul în loc. În ziua de astăzi imortalizarea unui moment este la îndemâna oricui, dar nu oricine apasă declanșatorul aparatului în mod conștient, în căutarea acelui moment perfect, care să rămână în istoria fotografiei.
În luna martie a anului 2015 vă invităm, la Palatul Brukenthal, să îi cunoaștem pe noii fotografi din România, care își expun lucrările în cadrul celei de-a doua ediții a Salonului școlii de fotografie Image Art din Sibiu.
Deși tema a fost una la alegere, în urma selecției dintr-un număr impresionant de peste 500 de fotografii, a rezultat o expoziție echilibrată atât din punct de vedere compozițional, cât și cromatic, care cuprinde 70 de fotografii, semnate de 52 de autori. Selecția a fost realizată de domnul Fred Nuss, un personaj emblematic al fotografiei sibiene, cu peste 50 de ani experiență în domeniu, împreună cu domnul Daniel Bălțat, care a înființat Școala de fotografie Image Art în anul 2008, având astfel o vastă experiență în ceea ce presupune instruirea tinerilor fotografi de pretutindeni.
Scopul principal al acestei expoziții este de a oferi un imbold celor care acum descoperă tainele fotografiei și care au dovedit că stăpânesc un talent deosebit, acela de a privi lumea prin lentila aparatului de fotografiat. Tocmai din acest motiv fotografiile expuse sunt unice în felul lor, ne vor trece prin toate tipurile de fotografie: de la fotografiile de peisaj, portrete și până la fotografii abstracte. În același timp ne vor încălzi prin gama de culori folosite sau ne vor face să ne întoarcem în timp prin folosirea unei game de culori monocrome.

.