Brukenthal
. . . . . . .
| uk |
CAUTA  
.
SIBIU/HERMANNSTADT, ROMANIA
.
.
European Art Gallery The Brukenthal Library Romanian Art Gallery Museum of Contemporary Art Museum of History Museum of Natural History Museum of Pharmacy Museum of Hunting Fresco Hall Restoration-Conservation
Laboratory
Shops
.
.

NEWS & EVENTS

  .

LATEST NEWS

. 1,060 female artists in Romania indexed, a prize for the entire creative activity and 10 works of art donated to the oldest museum in the country
. Exhibition of Monumental Art: Octavian Smigelschi, the promoter of a national artistic vision
. Concert "Music of the Centenary - Musical and Artistic Travel during 1918-2018"
  .
. BACK TO NEWS
  .
.

SEARCH IN NEWS

 
.
. . DETAILS

 

.
.
“Cultural History and Heritage” Scientific Symposim

Organized by: Brukenthal National Museum and “Lucian Blaga” University in Sibiu
Duration: 29.06-1.07.2017
Location: Palatul Brukenthal
Coordinators: Dr. Alexandru Sonoc (MNB), Prof. Mihaela Grancea (ULBS)

Simpozionul își propune să exploreze relația dintre istorie, memorie, uitare și „spațiile” rememorării, plasând muzeul ca spațiu patrimonial în centrul investigației, dar și al re-imaginării esențializate a trecutului.
Printre problemele dezbătute se află, evident, parcursurile unor muzee sau colecții muzeale în diferite epoci istorice, dar și abordarea conceptelor și proiectele care au ca finalitate realizarea unor colecții muzeale sau care își propun să valorifice și sensibilitățile populare.
Un loc aparte este acordat, din perspectiva istoriei culturale, relației dintre diferitele categorii de opere cu valoare patrimonială și microistorie. Concret, este vorba despre: monumente de arhitectură, creații literare populare sau culte, publicații de presă, filme, lucrări de artă plastică etc.
La simpozionul cu tematică de istorie culturală și patrimoniu organizat în cadrul manifestărilor dedicate bicentenarului Muzeului Național Brukenthal participă 28 de specialiști din diferite instituții de învățământ superior și de cercetare, muzee sau asociații culturale din București, Chișinău, Cluj-Napoca, Timișoara, Târgu Mureș și Sibiu.


DOWNLOAD THE PROGRAM
(PDF)
    .