Brukenthal
. . . . . . .
| uk |
CAUTA  
.
SIBIU/HERMANNSTADT, ROMANIA
.
.
Galeria de Artă Europeană Biblioteca Brukenthal Galeria de Artă Românească Galeria de Artă Contemporană Muzeul de Istorie Muzeul de Istorie Naturală Muzeul de Istoria Farmaciei Muzeul de Vânătoare Sala cu Frescă Laboratoarele de Restaurare Magazinele muzeului
.
.

STIRI SI EVENIMENTE

. Înapoi la evenimente
  .
 
 
 
 
.
. .

DETALIU EVENIMENT

22 Jul, 2013

În data de 26 iulie, cu ocazia zilei de naştere a Baronului Samuel von Brukenthal, accesul vizitatorilor în Palatul Brukenthal este gratuit!
Samuel von Brukenthal s-a născut în Nocrich, pe 26 iulie 1721, ca fiu al judelui regal Michael Brekner, primind numele de botez Carl Samuel.
Familia Brekner, cunoscută pentru tradiţia juzilor regali, avea la origine o veche familie de agricultori. Michael Brekner s-a remarcat prin loialitatea faţă de casa imperială de Habsburg în faza finală a revoltelor antihabsburgice din Ungaria, fiind răsplătit de Carol al VI-lea, în 1724, cu titlul de nobil cu drept de transmitere ereditară. Începând din 1724, familia se numeşte von Brukenthal.
Susanna von Heydendorff, a doua soţie a lui Michael Brekner, venea din rândurile micii nobilimi săseşti din Transilvania, iar familia sa fusese înnobilată încă de la 1696.
Samuel a fost al şaptelea copil şi mezinul familiei care reunea o fiică din prima căsătorie a judelui, alături de alte patru surori şi un frate. 
ex
.