Brukenthal
. . . . . . .
| uk |
CAUTA  
.
SIBIU/HERMANNSTADT, ROMANIA
.
.
Galeria de Artă Europeană Biblioteca Brukenthal Galeria de Artă Românească Galeria de Artă Contemporană Muzeul de Istorie Muzeul de Istorie Naturală Muzeul de Istoria Farmaciei Muzeul de Vânătoare Sala cu Frescă Laboratoarele de Restaurare Magazinele muzeului
.
.

STIRI SI EVENIMENTE

. Înapoi la evenimente
  .
 
 
 
 
.
. .

DETALIU EVENIMENT

16 Jul, 2013

În perioada 19-21 iulie 2013, Muzeul Naţional Brukenthal anunţă desfăşurarea simpozionului Cercetarea preventivă. Provocarea arheologică a zilelor noastre
Proiect cofinanţat prin Administraţia Fondului Cultural Naţional (contract nr. 197 din 19.04.2013)
Dată fiind vasta experienţă în desfăşurarea unor cercetări arheologice preventive extinse, Muzeul Naţional Brukenthal deschide o serie de dezbateri pe tema importanţei cercetării arheologice preventive în contextul permanentei remodelări a noţiunilor privind misiunea muzeului.
În cadrul proiectului, în perioada 19-21 iulie 2013, va avea loc simpozionul Cercetarea preventivă. Provocarea arheologică a zilelor noastre la care vor participa specialişti reputaţi în domeniu din ţară.
Scopul proiectului este dublu, de a aduce în atenţia publicului piese arheologice de valoare deosebită care nu au mai fost expuse până în acest moment şi de a genera o dezbatere atât în rândul specialiştilor, cât şi al societăţii civile, privitor la importanta cercetărilor arheologice preventive în contextul investiţiilor mari ale statului român în construcţia sistemului de autostrăzi al României.
În condiţiile în care profesia de arheolog este puţin cunoscută ca activităţi şi responsabilităţi de bază, se doreşte crearea bazelor unui dialog intercultural la nivel naţional, adresat atât specialiştilor (prin simpozionul unde vor fi prezentate descoperirile făcute pe şantierele de salvare la nivel naţional şi catalogul expoziţiei), cât şi publicului larg (prin intermediul expoziţiei, al mesei rotunde şi a întâlnirii cu presa), potrivit programului:
19 iulie 
Ora 16.00 Deschiderea oficială
Ora 16.30 Vernisajul expoziţiei Cercetarea preventivă. Provocarea arheologică a zilelor noastre
Ora 17.00 Întâlnire a participanţilor la simpozion cu reprezentanţii mass-media
20 iulie 
10.00-18.00 Lucrările sesiunii
21 iulie 
10.00-12.00 Masa rotundă Cercetarea preventivă. Provocarea arheologică a zilelor noastre

VEZI PROGRAMUL COMPLET
.